Home.
Producten.
Wie zijn wij?.
Contact.

Dynamatic ©  | Disclaimer

Home.
Producten.
Wie zijn wij?.
Contact.

Producten

Meten en testen van zonnepanelen en inverters op locatie (HT ITALIA producten) Meten van zonnepanelen (Labo) Simuleren van zonnepanelen Testen van inverters (Labo)

Simuleren van zonnepanelen

Zonnepanelen worden een steeds populairdere bron van energie. Zeker ook op plaatsen waar gewone netspanning niet voorhanden is. Om nu de elektronica achter het zonnepaneel te kunnen testen heeft Betronic een zonne simulator ontwikkeld om onder laboratorium condities, de I-V curve van een zonnepaneel te simuleren. De zonnesimulator wordt gebruikt in combinatie met een DC voeding die is voorzien van een analoge aansturing (TDK-Lambda, Chroma).

De eigenschappen van de PV module worden middels een uiterst gebruikersvriendelijk softwarepakket en via een USB interface, verstuurd naar de zonnesimulator. U kunt aangeven uit hoeveel cellen een paneel bestaat, of er meerdere celblokken in serie staan, wat eventueel de interne weerstand is in de cel en bij welke temperatuur de test moet plaatsvinden. Vervolgens kunt u zelf aangeven onder welke lichtomstandigheden u de test wilt uitvoeren. Al deze gegevens worden verwerkt tot een juiste V-I curve en vervolgens gaat de zonnesimulator de voeding sturen naar het maximum power point (MPP) onder deze omstandigheden en kunt u uw testen uitvoeren.

Naast een vaste licht intensiteit is het ook mogelijk om daglicht simulaties uit te voeren waarbij de lichtomstandigheden bijvoorbeeld gedurende 24 uur kunnen worden gesimuleerd. Op deze wijze krijg je een reëel beeld van het rendement van een zonnepaneel. Om de opstelling compleet te maken kan deze worden uitgebreid met een power meter.

Dynamatic levert deze combinatie als een geheel systeem afgestemd op uw applicatie.